Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/elkumer2/public_html/sys_funkcije.php on line 34

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/elkumer2/public_html/sys_funkcije.php:34) in /home/elkumer2/public_html/index.php on line 13
Električne inštalacije ~ Elektro Kumer d.o.o.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
elektro kumer
Domov Kontakt
Elektro Kumer
Domov -> Dejavnosti -> Električne inštalacije

Električne inštalacije

Električne inštalacije so področje, ki je dejansko najbolj razširjeno in ga srečamo domala povsod, kjer imamo opravka z elektriko. Inštalacija razsvetljave, motorskih pogonov, toplotnih postrojev in drugih porabnikov so področja, ki jih uvrščamo v skupino elektroenergetskih inštalacij.

Elektroenergetske inštalacije je potrebno izvesti v skladu s tehničnimi predpisi in standardi, upoštevajoč projektno dokumentacijo. Kar pa seveda ni vedno enostavno, posebej v primeru adaptacij in ko projektna dokumentacija ni narejena oz. ni na voljo (sanacije, popravila…).

Elektroenergetske inštalacije v objektih se praviloma izvedejo v dveh ločenih fazah.

  1. fazo predstavljajo »grobe« inštalacije, ki se izvedejo po dokončanju strojnih inštalacij. Kabli se polagajo v tla, stene in strope. V določenih primerih se morajo kabli uvleči v cevi. Pri tem se uporabljajo cevi za polaganje kablov v beton, negorljive cevi za polaganje kablov v lesene strope, zaščitne cevi za polaganje kablov v zemljo in druge. V tej fazi je potrebno pripraviti vse kar je potrebno za montažo stikal, vtičnic, stikalnih blokov…
  2. faza zajema montažo stikal, vtičnic, razsvetljave in vezavo stikalnih blokov. Stikala in vtičnice so lahko podometne ali nadometne izvedbe, prav tako pa tudi stikalni bloki. Praviloma se »finomontaža«, kakor se v praksi imenuje 2. faza elektroenergetskih inštalacij izvede pred končanjem pleskarskih del na objektu.


Elektroenergetske inštalacije morajo biti izvedene tako, da se zagotovi varnost uporabnikov, naprav in pa tudi same inštalacije.

Za povpraševanje kliknite tukaj!

noviceNovice
Inovacije podravja za leto 2012
27.8.2013, 8:22:07
Inovacije podravja za leto 2012
Podjetje ELEKTRO KUMER je za inovacijo "Solarna svetilka" prejelo Bronasto priznanje.
Izgradnja največje sončne elektrarne v Sloveniji
12.2.2011, 23:31:31
Izgradnja največje sončne elektrarne v Sloveniji
Naše podjetje je kot izvajalec elektro del sodelovalo pri izgradnji sončne elektrarne Impol v Slovenski Bistrici.
Elektro kumer d.o.o., Ulica borcev 58, 2000 Maribor • info@elektro-kumer.si • Izdelava spletnih strani: PROAPP